4 saker att tänka på när du söker lokal

Vad ska du egentligen tänka på när du söker en ledig lokal? Croisette har sammanfattat fyra saker att tänka på när du söker en ledig lokal.

1. Verksamhetsbeskrivning

För att sälja in ert affärskoncept vill fastighetsägaren ofta ha en verksamhetsbeskrivning. Detta är er chans att förklara er vision och idé om varför ni är den perfekta hyresgästen för denna lokal. Utöver en beskrivning av ert affärskoncept vill fastighetsägaren gärna veta mer om er, era erfarenheter inom branschen och att driva eget. En ekonomisk kalkyl där ni uppskattar inkomster och utgifter under ert första år i lokalen ger en bild av att ni är kunniga inom ert område. Inkludera gärna exempelbilder över vilken estetisk stil ni tänkt att använda i lokalen

2. Läge > Hyra

Stirra inte dig blind på hyreskostnaden. En billig lokal i fel läge blir oftast dyr i det långa loppet. Utgå från de lokaler som känns rätt lägesmässigt och titta därefter på hyran. Båda delar är självklart viktiga för att det ska fungera, men ett bra läge kan ofta kompensera för hyresskillnaden mellan två lokaler.

3. Era lokalbehov

Förbered en tydlig lista med de krav ni har på en lokal. Hur mycket el kräver er verksamhet, behöver ni ett utökat luftflöde eller finns det myndighetskrav som måste uppfyllas? Detta hjälper fastighetsägaren att snabbt se vilka anpassningar som behövs göras i lokalen.

4. Var ute i god tid

Det tar ofta tid att hitta rätt lokal för er verksamhet. Lokalanpassningar kan ta ett par månader att slutföra beroende på arbetet. Undvik att behöva ta beslut under tidspress genom att vara ute i god tid.

Se alla våra lediga lokaler

Hittar du inte din drömlokal? Kontakta oss eller registrera dig som sökande, så hjälper vi dig att hitta din drömlokal efter dina behov och önskemål. 

För mer information kontakta:
Fredrik Bergenblad Associate, Leasing
Fredrik Bergenblad

Associate, Leasing

Mob: +46 (0) 728 85 30 87

[email protected]

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad